Orzo Soppa. MEDILIFE Orzo i 250g Påse - Orzo Hirs i 250g
Folk överallt anser couscous vara en ambassadör för nordafrikansk matlagning och en symbol för delikatessen inom medelhavets kulinariska konst. Med sin rika tradition förblir couscous en av de mest attraktiva och mystiska rätterna i världen.
I Amerika betraktas couscous vanligtvis som en sidorätt, en stärkelse som ligger på sidan av tallriken. Men i Nordafrika och Mellanöstern är det mycket mer mångsidigt och centralt för måltiden. Det kan serveras som en smakrik eller söt rätt, och antingen ensamt eller som en komponent i en större rätt. I nordafrikanska länder åtföljs det ofta av en kött- eller grönsaksgryta.
Tunisierna värdesätter en couscousrätt som serveras med en grönsaksgryta, vanligtvis en blandning av rotfrukter och squash. De lägger ofta till tomater i sina couscousgrytor. I Libyen görs det ibland med hirs istället för semolina och serveras oftast med lamm. Tunisierna, å sin sida, gillar att krydda sin couscous rikligt med Harissa och servera den med en buljongig fisksoppa.
Frakt: Med båt
1 kg: 22 008 kg i 20'
25 kg: 20 000 kg i 20'
500g: 22 000 kg i 20'